FAQ

Hur når jag er om jag behöver hjälp, support?

skriv till helpdesk@winterkvist.com

Försök att beskriva ditt ärende, ditt problem så utförligt som möjligt. Då blir det lättare för oss att leta och du får hjälp snabbare. Vi ber dig att inte använda andra adresser (e-post direkt till oss), SMS eller andra sätt att kontakta oss med frågor som rör support då det finns en risk att de då faller i glömska. Har du frågor om våra tjänster, din webbplats och behöver hjälp – använder adressen ovan så kommer du att få ett snabbt svar och besked.

Finns det ingen telefonsupport?

Jodå, för de kunder som har behov av en snabb insats så finns det möjlighet att ringa och få en garanterad inställelsetid.

Jobbar och bygger ni bara saker för Apple och Mac?

Nej, det vi bygger ska fungera för alla plattformar, Windows, Linux, Android och andra system. Däremot jobbar vi med de bästa verktygen, Apple, Mac, iOS och macOS.

Kan jag lägga upp min hemsida hos er?

Vi är inget vanligt webbhotell och erbjuder i princip bara plats åt hemsidor och webblösningar som vi har byggt själva.

Jag har min hemsida hos er och behöver tillgång via ftp och eller shellkonto?

Av säkerhetsskäl så har inga av våra kunder någon sedan access. För det första är det ett osäkert sätt att hantera filer och en webbplats därför att ftp går helt okrypterat. För det andra så har du som kund faktiskt inte behov av direktaccess till den webbplats. Med WordPress/WooCommerce och vår egen lösning kan du uppdatera och hantera din webbplats ändå. De här reglerna har vi satt upp för alla våra kunders säkerhet. Kontakta oss så ska vi berätta mer om säkra, smarta och smidiga lösningar där du inte behöver här gamla metoderna för att komma åt din hemsida.

Har ni inget buggrapporteringssystem?

Jodå, för kunder med avtal så finns ett buggrapporteringssystem med tickets, meddelanden och andra fiffiga funktioner. Det är kunder som har prioriterad support.

Vad händer om jag får ett akut problem utanför kontorstid?

Kunder med supportavtal prioriteras alltid. Övriga kunder tar vi naturligtvis hand om så snart vi hinner och har möjlighet. Du bör höra av oss på något sätt, vanligen via e-post kort efter det att ditt ärende skickas in till oss via helpdesk-adressen.

Hur ofta gör ni säkerhetskopior?

Minst var 24:e timme

Har ni övervakning av era tjänster?

Absolut, vi har övervakning av samtliga av våra tjänster och skulle något inträffa så får vi veta det, snabbt.

Hur skyddar ni min hemsida?

Vi diskuterar inte vår säkerhet publikt och offentligt. Vi har flera säkerhets- och övervakningssystem som vi använder. Är du kund hos oss så kontakta oss så ska vi berätta mer.

Vilka lösningar jobbar ni med?

Vi jobbar med WordPress, WooCommerce, PHP och MySQL när det gäller webb-delen av verksamheten. Vi bygger även appar för iOS och Android. Vi har även en egen smidig och snabb molnlösning och vi bygger allt från bokningssystem till lite mer avancerade publiceringssytem.

Jag har en idé på en app, kan jag kontakta er?

Absolut, men vi kan inte garantera att vi kommer att bygga den eller att vi inte har fått en liknande idé eller kanske rent av samma ide från någon annan.