FRÅGOR OCH SVAR, FAQ

t
Hur når jag er om jag behöver hjälp, support?

skriv till helpdesk@winterkvist.com

Försök att beskriva ditt ärende, ditt problem så utförligt som möjligt. Då blir det lättare för oss att leta och du får hjälp snabbare. Vi ber dig att inte använda andra adresser (e-post direkt till oss), SMS eller andra sätt att kontakta oss med frågor som rör support. Då det finns en risk att de då faller i glömska. Har du frågor om våra tjänster, din webbplats och behöver hjälp – använd adressen ovan så kommer du att få ett snabbt svar och besked. Vi använder inte Facebook Messenger eller andra tjänster (WhatsApp) och vi tar inte emot support via de programmen eller tjänsterna.

Finns det ingen telefonsupport?

Jodå, för de kunder som har behov av en snabb insats så finns det möjlighet att ringa och få en garanterad inställelsetid – det kräver ett supportavtal. Det kan också hända att vi väljer att ringa upp dig för att få den information vi behöver. Har du inget supportavtal där telefonsupport ingår så är det e-postadressen helpdesk@winterkvist.com som gäller.

Vad ingår i er support?

Alla kunder har tillgång till helpdesk@winterkvist.com. I den mån vi kan och har möjlighet så hjälper vi naturligtvis till med att installera e-post i din telefon, din dator eller i din surfplatta men det är inget vi garanterar eller kan ta på oss. Det ingår alltså inte i vår support därför att vi inte har kunskap om marknadens alla e-postprogram, telefoner och alla andra elektroniska prylar.

Därför vi skapat den här webbplatsen. Här samlar vi bra och nyttig information. Kort sagt – du kan inte räkna med full support, utan extra kostnad, för att installera e-post i alla dina enheter.

Har du din hemsida hos oss så ingår backup, uppdatering av installerade plugins (varje måndag), översyn och bevakning.

Kan jag lägga upp min hemsida hos er?

Vi är inget vanligt webbhotell och erbjuder i princip bara plats åt hemsidor och webblösningar som vi har byggt själva. Har vi inte byggt din webbplats så hänvisar vi till något av alla de webbhotell som finns på marknaden.

Bygger ni bara saker för Apple och Mac?

Nej, det vi bygger ska fungera för alla plattformar, Windows, Linux, Android och andra system. Däremot jobbar vi med de bästa verktygen, Apple, Mac, iOS och macOS.

Jag har min hemsida hos er och behöver tillgång via ftp och eller shellkonto?

Av säkerhetsskäl så har inga av våra kunder någon sedan access. För det första är det ett osäkert sätt att hantera filer och en webbplats därför att ftp går helt okrypterat. För det andra så har du som kund faktiskt inte behov av direktaccess till din webbplats. Med WordPress/WooCommerce och vår egen lösning kan du uppdatera och hantera din webbplats ändå. De här reglerna har vi satt upp för alla våra kunders säkerhet. Kontakta oss så ska vi berätta mer om säkra, smarta och smidiga lösningar där du inte behöver här gamla metoderna för att komma åt din hemsida.

Har ni inget buggrapporteringssystem?

Jodå, för kunder med avtal så finns ett buggrapporteringssystem med tickets, meddelanden och andra fiffiga funktioner. Det är kunder som har prioriterad support. Vill du ha tillgång till vårt buggrapporteringssystem så kontakta oss.

Hur debiterar ni för support?

Normalt per påbörjade 30 minuter vilket betyder att vi alltid debiterar minst 30 minuter. Därefter gäller timme för timme – förutsatt att det är du som kund som ska betala. Vi debiterar naturligtvis inte för driftsavbrott eller liknande. Vi debiterar inte heller för korrigerar, buggar eller liknande i de lösningar vi levererat till dig som kund under de första 45 dagarna efter leverans. Observera att det inte innefattar installerade plugins eller tillägg.

Hur ofta gör ni säkerhetskopior?

Vanligen var 24:e timme – om det är en aktiv hemsida som uppdateras frkevent. Något mindre ofta om det är en mer statisk hemsida.

Har ni övervakning av era tjänster?

Absolut, vi har övervakning av samtliga av våra tjänster och skulle något inträffa så får vi veta det, snabbt.

Hur skyddar ni min hemsida?

Vi diskuterar inte vår säkerhet publikt och offentligt. Vi har flera säkerhets- och övervakningssystem som vi använder. Är du kund hos oss så kontakta oss så ska vi berätta mer.

Vilka lösningar jobbar ni med?

Vi jobbar med WordPress, WooCommerce, PHP och MySQL när det gäller webb-delen av verksamheten. Vi bygger även appar för iOS och Android. Vi har även en egen smidig och snabb molnlösning och vi bygger allt från bokningssystem till lite mer avancerade publiceringssytem.

Vad händer om jag får ett akut problem utanför kontorstid?

Kunder med supportavtal prioriteras alltid. Övriga kunder tar vi naturligtvis hand om så snart vi hinner och har möjlighet. Du bör höra av oss på något sätt, vanligen via e-post kort efter det att ditt ärende skickas in till oss via helpdesk-adressen – helpdesk@winterkvist.com.

Hur säger jag upp mitt abonnemang och avtal med er?

Det gör du tre månader (senast), innan avtalet löper ut – vanligen vid årskiftet. DSu kan då bli debiterad för domänavgiften – som vi alltid betalr för våra kunders räkning.