VÅR MOLNLÖSNING

Jobba smart

Ska du dela filer med användare utanför din organisation så rekommenderas att alltid förse dem med en tidsgräns. Då vet du att du inte har en massa gamla delningar liggandes i ditt moln. Filer delas med en viss användare en en viss tid.

Foldrar

Har du många användare, många foldrar och många filer så dela upp intern information och publik information direkt. Ha exempelvis en folder för information som du delar utanför organisationen och en folder med sådant som delas internt. Då minskar du risken med att dela fel information med fel användare.

Bland därför aldrig intern information med extern, publik information i en och samma folder.

Klient

Vi rekommenderar att du installerar den avsedda klienten i din dator – Owncloud eller Nextcloud och att du låter programmet sköta all synkronisering. Det gör automatiskt, effektivt och nästan omärkligt.

App

Det finns en officiella app för Nextcloud/Owncloud. Den köper du och laddar du ned direkt från Google Play eller App Store. Då kan du komma åt dina filer i din iPad/Smarta telefon eller i din iPhone/Surfplatta.