VÅR MOLNLÖSNING

Vår molnlösning

Vi använder två lösningar Owncloud och Nextcloud. Den senare lösningen är den nyare lösningen som vi håller på att migrera över alla våra kunder till. Teknisk och funktionsmässigt är det samma lösning så för dig som kunde innebär ett eventuellt byte ingen skillnad.

Moln

Poängen med att ha filer i en molnlösning är att du slipper bära med dig filerna, lokalt i din dator, din surfplatta eller i din smarta telefon. Du har allt lagrat på en hårddisk ute på nätet istället. Du kan nå din information med valfri enhet, du kan dela filer med andra och du kan se till att ha centrala mallar som andra kan eller ska använda.

Du kan dela:

– Filer, dokument, bilder, videor
– Kalender
– Adressbok
– Foldrar/kataloger

Du kan dela filer med andra på filnivå, fil för fil eller så kan du dela hela kataloger/foldrar med många filer i. Du kan dela information internt, inom din organisation och du kan dela information med utomstående.

Synka automatiskt

Det enklaste, smartaste och snabbaste sättet att jobba mot molnet är att installera det program som hanterar alla filer automatiskt.

Nextcloud

. Skapa en lokal mapp/folder för alla dina filer som du vill dela med andra
. Installera programmet som du laddar ned via länken ovan
– Logga in programmet, i programmet så att klienten är ansluten

Slå på automatisk synkronisering i klienten

Nu ska programmet/klienten hantera resten, dvs synkronisera dina filer mot molnet.